שהייה בחו"ל

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 07/09/16 08:24 ד באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב.

בעוד מספר ימים אני נוסעת לכרתים-יוון לשבוע ולוקחת עימי אוכל מהארץ.

רציתי לדעת אם יש דברי מאכל שאפשר לאכול שם. כמו-פירות וירקות, חלב.

תודה רבה ויום טוב בעזרת ה'.

תשובה

לה"ו
לשואלת שלום
שאלה רחבה שאלת, אענה בהתאם להיקף הבסיסי.
הבהרה חשובה: אין היתר לאכול במסעדות, אף לא צמחוניות, ללא תעודת כשרות מהרבנות המקומית.
מותר לצרוך ירקות ופירות מן הצומח ['פירות ים' אסורים]. אין צורך להפריש תרומות ומעשרות (למעט אם ידוע שהפירות יובאו מישראל).
לגבי חלב – באופן בסיסי אסור לשתות חלב שנחלב על ידי גוי, אפילו מבהמה טהורה. אלא שבמדינות בהן קיים פיקוח ממשלתי ושיווק החלב מאורגן – ניתן לרכוש חלב פרה או צאן (יש לוודא על פי הכתוב באריזה) בחנות גם בלי סימן כשרות. מדינות האיחוד האירופי נכללות בהגדרה זו, וכן יוון.
לגבי בישול במכשיריהם: באופן כללי, כשהאוכל עטוף היטב מכל צדדיו בשתי עטיפות מותר לבשלו ולחממו במכשירים שאינם כשרים (מיקרוגל, תנור). כמו כן, מותר להשתמש בקומקום חשמלי הנמצא בחדר, וראוי לפני השימוש להרתיח בו פעם אחת מים ולשופכם.
אם את מרבה לנסוע לצרכי עבודה וכדומה, ממליץ על הספר " המבדיל בין קודש לחו"ל ", כמו כן פרק יג בספר "ואכלת ושבעת" (מקורות).
בנוסף, לפני הנסיעה מומלץ להתעדכן באתר חב"ד http://www.chabad.gr/templates/articlecco_cdo/aid/78894 , וכן באתר הכשרות היווני: http://www.koshergreece.com/ .
נסיעה טובה.