שהחיינו לכלה

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 14/06/04 13:01 כה בסיון התשסד

שאלה

בעז"ה אני עומדת להתחתן בעוד כשבוע,

האם עלי לברך שהחיינו על שמלת הכלה שאלבש (כמובן, שמלה חדשה)? האם יש בברכה זו (שתאמר מן הסתם בפרטיות בזמן שאתכונן לחתונה) משמעות דומה לברכת השהחיינו על הטלית (למנהג הספרדים שנוהגים לברך תחת החופה), והאם ניתן להעניק לברכה זו משמעות דומה?

תשובה

שלום רב:
ראשית מזל טוב לקראת החתונה, יהי רצון שתזכו להקים בית של תורה בישראל,
בוודאי שאם השמלה בבעלותך עלייך לברך שהחיינו, אבל עלייך לדעת שהבעל מברך שהחיינו ומתכוון גם לקידושין מאחר והוא קונה את האשה. לפי הקנינים שחז"ל מלמדים אותנו, ולכן אצלך הכלה הברכה מתיחסת רק לשמלה ולשאר הבגדים החדשים, ושאר המוצרים החדשים. הרבה מזל טוב !
מיכאל ברום.