''שהחיינו'' או ''מלביש ערומים''?

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 04/09/02 02:28 כז באלול התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום.

מינקותי לימדוני שני הוריי כי כאשר אני מקבלת בגד חדש אני צריכה לברך עליו.

הברכה המקובלת היא "שהחיינו וקיימנו והגיענו.." אך בברכות השחר ישנה ברכה נוספת שהיא "מלביש ערומים". ובכן, אם אני משתמשת בברכת "שהחיינו", מתי אני מברכת את ברכת "מלביש ערומים"? (חוץ מברכות השחר) למה הברכה הזו מתייחסת?

בברכת שנה טובה

אלישבע

תשובה

אלישבע שלום,

אם את לובשת את הבגד אחרי הצהרים את צריכה לברך "מלביש ערומים" ולאחריו "שהחיינו". אבל אם את לובשת את הבגד בבוקר, את יוצא ידי חובת ברכת "מלביש ערומים" בברכות השחר, ואת צריכה לברך "שהחיינו" בלבד. (משנה ברורה סימן רכג ס"ק יח).

כתיבה וחתימה טובה,
צבי קוסטינר