שהבנים ימרו על עצמם וזהו !

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/09/02 20:09 כו באלול התשסב

שאלה

כבוד הרב השלום והברכה!

אני מדריכה של שבט עמיצור באיזור המרכז.

לאחרונה עניין הנגיעה עלה בקרב חניכותי הבנות ובמיוחד אצל חניכה אחת שענייני צניעות ונגיעה מטריד אותה מאוד !

היא פנתה אליי בשאלות רבות ואני ניסיתי לתת מענה לשאלות הללו .

בעניין נגיעה ניסיתי להתעקב על השוני בין בנים לבנות ועל העניין שכל מין מגיב לדבר בצורה שונה בנושא זה!

ניסיתי להסביר על היצר החזק אצל הבנים וכדומה...

אך היא החליטה להתמרד נגד כך מאחר והיא טוענת שהיא לא תפסיק את הנגיעה בבנים כדי לא להחטיא אותם!

לדעתה הם צריכים לשמור על עצמם ולהתייסר!

ואינה מוכנה לזוז מתפיסה זו !

אודה לך מאוד אם תהיה לי לעזר בנושא זה

בין אם ע"י מקורות ובין אם ע"י תשובה !

בברכת שנה טובה

ס'.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

היא צודקת בטענה שהם צריכים לשמור על עצמם.
אולם גם היא צריכה לשמור על עצמה . כי כך מוזכר בספר ישעיהו פרק ג בעיקר הפסוקים האחרונים שמתארים את הסיבות לחורבן הנורא שעבר עם ישראל.

אגב יש באתר הרבה תשובות הנושא זה .
הקישי "נגיעה" וטיילי להנאתך.

בברכה,

עוזיאל