שבת

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 30/08/12 20:11 יב באלול התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם מותר להתקלח בשבת?

תשובה

בעזה"י

שלום רב,

יש בכך כמה חילוקי דינים ואנסה לתמצת-

מצד הדין, עדיף שלא להתקלח בשבת משום שזה מעלה מספר בעיות (הן מצד עצם איסור שטיפת כל הגוף בייחוד במים חמים, הן מצד שאלת הרתחת מים בשבת שנכנסים לדוד חימום, הן מצד בעיות בניגוב שיוצרים סחיטה של השערות)

אמנם, אם אדם מזיע מאד או מלוכלך מאד וזה מאד מפריע לו:
עדיף להתקלח במים קרים
אם לא יכול, יכול לערבב מים פושרים עם מים קרים כדי להפיג את קור המים.
מי שמאד מאד מצטער וכן לגבי תינוקות שצריכים ניקוי- יש שהקלו בתנאי שאת המים מחממים בהיתר (התחממו לפני שבת או מדוד שמש).
גם בניגוב יש לשים לב לא לסחוט את השערות באמצעות המגבת ולהשתמש במגבת גדולה ויבשה שלא תרטב עד כדי כך שתסחט.

בברכה
אור