שבת

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 27/09/16 20:31 כד באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני כמה זמן שאלתי אותך שאלה אך לא היו בה הרבה פרטים,

אז עכשיו אני יפרט יותר,

כשמישהו עובד בשבת וקונה חפץ כלשהו אבל לא קונה את אותו החפץ בשבת, האם מותר להשתמש בחפץ זה?

כי הוא כאילו עבד בשבת בשביל לקנות אותו

תשובה

שלום וברכה

אם שכר העבודה שלו בשבת כלול יחד עם שכר העבודה בימי החול אז השכר האסור נבלע בשכר המותר (כמו משכורת חודשית) - הכל מותר ואינך נהנה מחילול שבת.

אך, אם הוא קיבל בנפרד את הכסף על עבודתו בשבת יש לבדוק:

א. אם הוא הלך לעבוד בשבת במיוחד בשביל לקנות לך מתנה - אז אסור כי הוא חילל את השבת עבורך.

ב. אם בלי קשר אליך, הוא היה מחלל את השבת -אינך נהנה מחילול שבת במפורש- ומותר לך.
אולם, יש שכתבו שגם בדבר הזה יש להימנע כי יש כאן עדיין הנאה עקיפה.

שנה טובה

יוגב כהן

הר ברכה