שבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/10/04 07:50 ל בתשרי התשסה

שאלה

שלום וברכה! קראתי את תשובתו של הרב לגבי סירוק במברשת בשבת.אני חושבת שחלק מהבנות לפחות אני לא יכולות,לא להסתרק,כי אם לא נסתרק לא השיער לא יראה טוב,וכאשר נצא החוצה-לבית כנסת,לסניף וכו'.. רק יצחקו עלינו על זה שלא הסתרקנו וזה גורם ללשון הרע,וניראלי גם שבת לא ניראת טוב אז היא כבר לא בת ישראל הצנועה והחסודה.-ולגבי מברשת שלא תולשת שיער,לבת שיש נשירה אין מצב שלא יתלש לה שיער.

תודה רבה ויום טוב.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני מבין שאת מתכוונת לתשובתי ב:https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=46171

כל אדם יודע בנפשו כיצד הוא יכול לסדר את עצמו כך שהוא יראה בסדר ולא יעבור על איסורי שבת.
עם קצת השקעה ניתן להתגבר.
ויש אין סוף רעיונות החל משימוש במרכך שיער וכלה בתספורת ובתווך רבות האפשריות .
ובכל מקרה לא עוברים על איסור שבת בשל העובדה שציינת.

בהצלחה,

עוזיאל