שבת עם חילונים

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 27/03/03 23:31 כג באדר ב'

שאלה

שלום קורים לי מאיר חי ורצתי קודם לספר מה קרה לי :ישבתי אם חברים(חברים אלו הם חילונים) בשבת. ישבנו צחכנו ממש נהניתי מכול רגע. אבל הטלביזיה היתה דלוקה ומן-הסתם הסתכלתי במרקע מפעם לפעם.

שאלתי היא האם חללתי שבת או לא ?

תשובה

ב"ה
רוב שלומות
תודה על שאלתך.
לא, לא חיללת שבת! על מנת לחלל שבת נדרשת פעולה מעשית. כיון שלא הדלקת את הטלויזיה לא חיללת שבת.
יחד עם זאת, על אף שקשר עם חבריך באופן עקרוני הוא חיובי, רצוי מאד שלא לשבת בשבת במצב בו אתם יושבים מול טלויזיה פתוחה בשבת כיון שאין זו האוירההמתאימה לשבת. שב עימם בכל מקום אך לא במקום בו האוירה ממש סותרת את אוירת השבת. יש לזכור שהטלויזיה גורמת לחילול שבת המוני של אנשים כה רבים, כך שאין חהינות ממנה גם אם לא נעשה מעשה פעיל.
שבת שלום ומבורך
רפי פוירשטין