שבת זכור

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 26/08/02 19:06 יח באלול התשסב

שאלה

האם יש חיוב לקרא קריאת "זכור", והאם גם נשים צריכות לקרוא את פרשת "זכור"?

תשובה

א. קריאת "זכור" לרוב הדעות היא מן התורה, ויש להגיע לביהכנ"ס לצורכה. יש להתכוון לצאת בקריאה זו ידי חובת זכירת מעשה עמלק, ויש המוסיפים לפני הקריאה אמירת "לשם ייחוד". לדעת פוסקים רבים יש ללמוד את פרשת זכור עם מפרשיה לפני הקריאה.

ב. מי שלא שמע קריאת זכור בציבור, יקרא בביתו מתוך חומש, ובפורים יבקש מהקורא את פרשת "ויבא עמלק" להתכוון להוציאו ידי חובתו (ואף הוא יכוון). כמו כן יעשה כשנגיע לפר' כי-תצא אי"ה בחודש אלול.

ג. נחלקו הדעות אם אשה חייבת בפרשת זכור. על כן אף היא תנהג כנ"ל, אלא שלא תקבל עליה את ההליכה לביהכנ"ס כחיוב, אלא תאמר "בלי נדר".