שבת / דתיים חילוניים

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 15/04/05 15:01 ו בניסן התשסה

שאלה

כבר שמעתי שבשבת, אם אני רוצה לחצות את הכביש ומגיעה מכונית, אז לעשות כאילו אני לא רוצה לחצות, כי אז האדם נמצא יותר זמן במכונית כי הוא מחכה לי או משהו כזה.

אז רציתי לדעת - נגיד שאני משתתפת בפורום שיש בו הרבה חילוניים, ואני כותבת דברים והם קוראים את הדברים שאני כותבת בשבת מוגיבים עליהם, זה גם לא בסדר?

תשובה

שלום וברכה

מצד הדין אין איסור בדבר. אולם, אם את יודעת בברור שקוראים את הדברים בשת ומגיבים בשבת ראוי להימנע
ההשוואה למכונית שנוסעת בשבת אינה דומה משום שמדובר בארוע עכשוי שיתכן ומעשה שלך יכול להשפיע על מידת חילול שבת
בברכה
מאיר נהוראי