שבת בצבא

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 03/10/13 17:50 כט בתשרי התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני מיועד לגיוס נוב' בע"ה.

עכשיו לגבי שבתות בצבא אני לא יודע אם זה יתנהל עפ"י ההלכה ומה אני יעשה.

אם רחצו כלים בשבת באופן האסור (סחיטה) איך אני יאכל מהצלחות ?

וכן עוד כמה דברים.

תשובה

שלום רב,
קצת קשה לי ללמד אותך את כל ההלכות הנצרכות לשירות בצבא. זו הסיבה שאני דוגל בשרות בישיבת הסדר ובשנים של הכנה הלכתית. לגבי שטיפת כלים זה לא אוסר את הכלי, אולם, ישנן בעיות רבות בשרות הצבאי וקשה לשרת בחייל עצמאי מבלי לעבור על איסורים רבים.
תפילות, לא תמיד מקבלים זמן תפילה כראוי או שדוחים את התפילה לאחר זמן תפילה. התפילות בדרך כלל אינן במנין. בשבתות נוצרות בעיות כשרות, אולם, יש גם בימי החול. פעמים רבות מביאים אוכל לפויקה וכדומה ממקומות לא כשרים. ועוד. עצתי לך ללמוד מספרי ההכנה לצבא של הרבנות הראשית. יש ספרי הלכה כסידרה. וכן, להתחבר לרב של בסיס הטירונים שידריך אותך.

בברכה, חיים רטיג, ישיבת ההסדר בינות, רעננה.