שבע ברכות בסעודה שלישית

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 29/10/06 12:00 ז בחשון התשסז

שאלה

שלום הרב!

רציתי לשאול מה עושים בשבת חתן עם ה7 ברכות כשמתחילים סעודה שלישית בשבת וגולשים איתה עד למוצאי שבת, הרי אסור לטעום כלום אחרי ברכת המזון עד לשקיעה ובדרך כלל משאירים את הכוס של היין מהזימון לברכת הגפן בהבדלה. השאלה מתי עושים ואם עושים את שאר ה7 ברכות

תשובה

שלום וברכה
יש בדבר זה מנהגים שונים.
המנהג שנהגתי גם במשפחתי הנשען על אילנות גבוהים שניתן בהחלט לברך את שבע הברכות אע"פ שחשכה ועדין לא התפללו ולא עשו הבדלה, וגם לשתות מהיין בתום שבע הברכות כנהוג.
בברכת מזל טוב