שבעה

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 04/12/06 14:27 יג בכסלו התשסז

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת מה ההלכות בזמן ישיבת שבעה על אב האם יש הקלות כאשר יש לי ילדים קטנים בבית. אשמח לכל הדרכה מה עושים בזמן כזה ומה הן ההלכות.

תשובה

בס"ד
בהתנצלות גדולה על האיחור בתשובה,
איסורים: כיבוס ולבישת בגדים מכובסים, רחיצה, יחסי אישות, מלאכה - עבודות שאינן בישול וכד'. יושבים נמוך. מה שצורך הילדים שלך מותר לך לעשות להם, לכבס להם, אם נוח לך יותר להניק כשאת יושבת גבוה וכד'. אפשר שמישהו שאינו אבל ילבש בגד מכובס לשעה ואז תלבשי אותו את או לזרוק את הבגד על רצפה שלא יהיה כל כך נקי ואז ללבוש אם מדובר בחולצה וכד' שלך תצטרכי לקרוע אותו לכן עדיף ללבוש בגד שאול. אם קשה לך מאד לא להתרחץ את יכולה להתרחץ במים פושרים. כל זמן השבעה לא יוצאים מן הבית - אם את צריכה לצאת כדי לקנות דברים הכרחיים אוכל וכד' לילדים את יכולה לצאת עדיף לחנות הקרובה ביותר בשעות הבקר המוקדמות או הלילה בשבת בו אפשר לצאת לבית הכנסת. דיני השבעה מכוונים לכך שלא תהא הסחת דעת מן הצער על אבדן הנפש היקרה.
המקום ינחם אותך עם שאר אבלי ציון וירושלים,
אחיה שלמה אמיתי