שאלה
שלום וברכה כבוד הרב.
שמי רפאל כהן ואני בן 23 כעת.
יש לי 2 שאלות, אשמח אם תשיב לי על כך.
1. ש"ץ- יש הלכה שאומרת ששליח ציבור צריך להיות נשוי ויירא שמיים,
האם גם אצלנו (ציבור הדתי לאומי) זה חייב שהש"ץ יהיה נשוי?
(ומה גם שאני מתפלל בנוסח אחיד והתפילה אצלנו שונה מהנוסח הספרדי שהם מקפידים שהש"ץ יהיה נשוי).
2. השאלה השנייה נוגעת בעניין מעשר כספים.
אני כרגע בן 23 אני בע"ה ארצה להתחיל לעבוד בקרוב ואני אי"ה חושב לעשר לצדקה עשירית או חמישית מהמשכורת.
אני רווק כעת אך אני חושב לאחר שאני אתחיל לעבוד אני חושב כבר להתמסד. אך אני רואה מה הולך היום עם שוק הנדל"ן המחירים בשמיים וחייבים לקחת משכנתא כדי להבטיח לעצמך דירה.
שמעתי הרצאות שבהם אומרים "מי שמעשר מתעשר".
אני בשאיפה של "לקנות דירה ללא משכנתא" מקום דתי( אני מאוד ארצה לגור באלעד/ יישוב/קיבוץ דתי) מצד אחד ומצד שני זה יכול לעלות נורא יקר.
השאלה שלי היא האם "תעשר כדי שתתעשר" יכול להגיע לדרגה כזאת של קניית דירה ללא משכנתא ??
(מהסיבה הפשוטה שזה מפחיד אותי "להשתעבד" לבנק 25 שנה או פחות)
ומה המקור לאִמרה " תעשר כדי שתתעשר"??
תודה רבה שבוע טוב וחג שמח.
תשובה
שלום
א.ההלכה אומרת כך על עשרת ימי תשובה וימים נוראים. בשאר השנה זה עדיף אך לא חובה. כמובן ההלכה מחייבת אותנו כמו כל ציבור אחר בישראל.
ב.זה ביד ד', ולא תקצר ידו מדבר. אתה יכול לעשר גם עבור המצווה וגם כדי להתעשר, זו המצווה היחידה שמותר לנסות בה את ד'. אך אין לסמוך על כך שהעושר יהיה מיידי ובסכומים כאלה. על אף שיתכן שכן.
המקור הוא במסכת תענית בדף ט.
כל טוב