שאלות מבנ''ע צרפת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/09/02 17:40 ג בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

1)האם יש זמן מקסימלי שאין לעבור אותו בין עשיית צרכים לבין ברכת "אשר יצר" ?

2)מהו ההבדל בין חודש אלול לבין עשרת ימי תשובה ? בשני הקרים (נדמה לי), מתכוננים להיות נידונים. אבל באיזה רגע אנחנו נידונים בפועל ?

שמעתי אתמול שבראש השנה, נידונים על הכוונה (אם רוצים לציית להקב"ה או לא), לעומת יום הכיפורים שבו נידונים על המעשים בכל פרטיהם. אם כן, למה נועדה ההכנה במשך חודש אלול (סליחות וכדומה) ?

תודה מראש.

אורה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1) הזמן הוא חצי שעה.
והמקור הוא בש"וע סימן ז ובא"ח פרשת ויצא אות יב.

2)ההכנה הרוחנית שלנו בנויה ממעגלים .
כל מעגל היא הכנה למעגל פנימי יותר.

*ערב ר"ח אלול.
*ר"ח אלול
*חודש אלול
* ערב ר"ה
*ר"ה
*עשרת ימי תשובה
*ערב יוה"כ
יוה"כ
*תפילת נעילה
* תקיעת שופר.

כל שלב וכל מעגל יש לו יכולת רוחנית שונה והשפעה שונה .

העיקר הוא שהאדם יתקרב להשם ויחזור בתשובה וכל מעגל מהווה הכנה לכך.

לגבי מתי נדון האדם אנא עיין במסכת ר"ה דף ט"ז עמודא
שיש שם 4 דעות מתי נדון האדם.

בברכה,

עוזיאל