שאל את הרב

שאלות לפסח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/02/10 11:44 ג באדר התשע

שאלה

שלום,יש לי כמה שאלות לפסח:

1. סיר של פסח, שכמה שנים לא השתמשנו בו,ולא זוכרים אם בישלנו בו בשר או פרווה ,ואנו רוצים בפסח השנה להשתמש בו עם סכום חלבי של פסח, האם אפשר?

2. ניקוי של המטבח- האם אפשר לא לנקות את ארונות המטבח מבפנים אלא רק מבחוץ?אין שם פרורים,אלא כלים בלבד.

3. חדר ילדים עם צעצועים-אפשר לא לנקות את הצעצועים כי הם לא יהיו בשימוש בפסח?

בתודה רבה מראש !

תשובה

שלום וברכה,
1. הסיר הוא כעת פרווה.
אינני מבין מה הכוונה להשתמש בסיר עם סכום חלבי ??

2. ארונות המטבח עם כלים בלבד. צריך
א. לבדוק אותם מחמץ, דהיינו להסתכל בכל ארון שלא שכחנו שם חמץ משמעותי (מגודל 'וופל' ומעלה) לפעמים ניתן להתבוננן בלי להוציא ממנו כלים ולפעמים צריך להוציא מקצת כלים מבלי לרוקן ולנקות אותו לגמרי.
ב. לסגור אותו באופן שלא ישתשמשו בו בטעות בפסח.
אופן זה שונה מבית לבית ומגובה של ארון לגובה אחר, לפעמים מספיק לכתוב ולפעמים צריך לנעול או לקשור ולפעמים אי אפשר (ארון נמוך בבית עם ילדים קטנים).

3. צעצועים שלא יהיו בשימוש בפסח לא צריך לנקות. (אלא אם משתמשים בהם בחמץ גמור - דוגמא הילדים משחקים בצלחות משחק ומניחים בתוכם 'עוגיות')

בברכה דוד לוי
09-8987548

כתבות נוספות