שאלות בענייני תפילה

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 15/02/11 17:28 יא באדר א'

שאלה

1.באיזה רגל צריך לפסוע קודם כשאומרים שתבנה בית המקדש..ותן חלקנו בתורתך" בסוף תפלת י"ח?

2.האם זה משנה אם אומרים מילה המנוקדת בשווא ולומר אותה כמנוקדת בצירה..כמו "נספר"?

3.אם נטלתי יד בכדי לאכול תמר שעליו טיפות מים.. אכלתי תמר אחד וקמתי מהמקום והלכתי לחדר אחר בבית ולאחר כמה דקות חזרתי האם מותר לאכול שוב ללא צורך בנטילה?

תשובה

שלום,

1. ברגל ימין.
2. לכתחילה בוודאי חייבים לדייק בהיגוי המילים בתפילה. בדיעבד אם פספסנו בהידוי המדויק - אם אין שינוי במשמעות בגלל הטעות, אין חייבין לחזור; אם יש שינוי במשמעות טוב לחזור.
3. נטילת ידים לפרי רטוב היום, הינו מידת חסידות ולא חובה מן הדין, למרות שההלכה מובאת בפוסקים. במנהג ישראל בגלל שאין היום מקדש ותרותה לכהן, הקלו בדיני טהרה בעניין זה. אם את קבלת על עצמך ליטול ידיים לפני אכילת פרי רטוב,כדאי להתרגל לנגב פירות בהקפדה אחרי רחיצתם. אם נטלת והלכת לחדר אחר אין בכך הפסק ולא חייבים ליטול מחדש. אם הידים התעסקו בחפצים אחרים, והפרי עדיין רטוב, כדאי ליטול שוב.
בברכה, דוב ברקוביץ