שאלה
שלום !
לפני הכל רציתי להגיד תודה רבה על עבודת הקודש שאתם עושים ..כל הכבוד!!!
יש לי מספר שאלות בנושאים שונים:
1.האם מותר לעשות ביביסיטר לזוג חד מינים{זאת אומרת לסביות-סליחה על המילה...}?האם זה מותר?
2.אם אמרתי קריאת שמע לפני 12 בלילה ולא נרדמתי אחרי 12 צריך לומר שוב קריאת שמע?
3.לפני ברוך שאמר יש מזמור שאומרים {בצורת מנורה כזו..}האם אומרים אותו בעמידה או בישיבה ?
4.עד איזה שעה אפשר להגיד קריאת שמע בבוקר ?
5.האם יש ספר שהרב ממליץ על כיבוד הורים?
סליחה על האורך
ותודה רבה!
תשובה
שלום וברכה!
1. זו לא שאלה הלכתית, אלא השקפתית - האם אנחנו מוכנים לתת לגיטימציה למשפחה שבנוגדת לערכי היהדות. לענ"ד, אין לתת את הלגיטימציה.
2. לא צריך לברך. ברם, את יכולה לנהוג כדברי ירושלמי ולהמשיך לומר פסוקי שמע עד שתרדמי. יש מנהג מקובלים בירושלים (וכך מופיע בספר כונות) שאין לומר ברכת המפיל אחרי חצות. נראה לי מכאן בא הבלבול לענין החצות.
3. נוהגים לומר בעמידה.
4. עד סוף שעה שלישית זמנית מעולות השחר ע"פ חלוקת היום ל-12 חלקים. ראי בלוח השנה בד"כ שם יש סוף זמן ק"ש של כל יום. כמובן שמדובר על ק"ש עם ברכות, אך במשך כל היום מותר לומר ק"ש כלימוד תורה. כמו כן יש מצווה של זכירת יציאת מצרים שגם היא כל היום ולכן כדאי לומר כמה פסוקים שמזכירים יציאת מצרים כדי לצאת ידי חובת מצווה זו, כאשר הפסדת סוף זמן ק"ש.
5. תלוי מה את רוצה הלכה או מחשבה. אם את רוצה הלכה, אז יש פניני הלכה של הרב מלמד ליקוטים ד' על עניני המשפחה. כמו כן יש ספר של הרב אברהם ברויאר "כבוד הורים כהלכתו". במחבה יש "דברים שיש להם שיעור. עיונים ובירורים במצוות כיבוד אב ואם" של דבירי אברהם כמו כן יש אגרת לתלמידה של שצ'רנסקי בנימין.
בברכה,
חיים בריסק