חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 14/11/06 18:37 כג בחשון התשסז

שאלה

אמי נפטרה השנה לפני חודש וחצי .נולד בן לאחיין שלי, הוא מקיים ברית מילה באולם. האם מותר לי להשתתף?ולאכול בסעודה שתתקיים?

בתודה מראש צביה.

תשובה

בס"ד
לצביה
אם האחיין הוא מצד אימך אז ראי את דברי מדרש רבה (פרשה ק"א) "משפחה דומה לכיפת אבנים את נוטל אבן אחת וכולה מתרועעת, נותן עליה אבן אחת והיא עומדת - כך כל שבעה ימים (אחר הפטירה)חרב שלופה, ועד שלושים יום היא מתרפפת ואינה חוזרת לנדנה עד י"ב חודש, אמר ר' אלעזר נולד בן זכר במשפחה מיד היא נרפאת".
את יכולה להיות נוכחת בזמן הברית. אם יש מזנון לפני הברית ובלי מוזיקה את יכולה להיות שם ולאכול ממנו.כנ"ל אם יש שולחן עם עוגות למי שאינו משתתף בסעודה. אינך יכולה להשתתף בסעודה.
המקום ינחם אותך עם שאר אבלי ציון וירושלים.
אחיה שלמה אמיתי