שאלה על פס' מחומש שמות

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 15/05/13 20:32 ו בסיון התשעג

שאלה

ב"ה

שלום רב.

למדתי בשבועות את 10 הדברות ויש לי שאלה:

שמות, פרק י"ט, פס' ד':" " אַתֶּם רְאִיתֶם אֲשֶׁר עָשִׂיתִי לְמִצְרָיִם וָאֶשָּׂא אֶתְכֶם עַל-כַּנְפֵי נְשָׁרִים וָאָבִא אֶתְכֶם אֵלָי."

רש"י :"אתם ראיתם - , (שבת פו) לא מסורת היא בידכם ולא בדברים אני משגר לכם לא בעדים אני מעיד עליכם אלא אתם ראיתם אשר עשיתי למצרים ...".

שאלתי היא- אבל (!!!) זה לא הדור שיצא ממצריים אלא דור הבנים שלהם (הדור שיצא ממצריים מת כתוצאה מחטא המרגלים).איך יתכן שהם ראו את זה וזה לא כמסורת בידם?

גום אם נגיד שזה מי שיצא ממצריים מגיל 20 ומטה שלא מת, עדיין זה לא כולם אז מדוע מדברים בלשון רבים?!

תודה רבה1

תשובה

שלום וברכה

הכוונה שמתוך המסורת המאורע צרוב בנשמתם ולכן נקרא ש'ראו' זאת למרות שבחינה ממשית ייתכן שלא

בברכה חגי