שאלה מבנ''ע צרפת : שמירת נגיעה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/09/02 17:18 ג בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

לשאלה הבאה "האם ניתן להשאיר מישהו במבוכה, בחור שמתכופף כדי לתת לך (לבחורה השואלת) נשיקה ולהגיד לו : "מצטערת, אני שומרת נגיעה" ?", כבוד הרב ענה : "כן.

כל הכבוד לך יעל שאת שומרת נגיעה.

את מצילה אותך ואותו מאיסור !!!

כמובן שיש להסביר לו פנים ולומר שלום נאה עם חיוך רחב ולבבי. אבל "בלי ידיים " ".

ועל זה שאלה בחורה אחרת (בחורה בשם אורה) את השאלה הבאה :

האם אי אפשר לתת נשיקה לבן אדם המתקרב אלינו ולהסביר לו אחר כך ששומרים נגיעה ? הרי, זה עדיף מלהשאיר אותו ככה, לא ?

תודה מראש וגמר חתימה טובה.

דניאל (בנ"ע צרפת)

תשובה

ב"ה

דניאל שלום.

לא הבנתי.
אם שומרים נגיעה אז איך אפשר לתת לו נשיקה?
ועוד אח"ח להסביר שאני בעצם שומר נגיעה?

הנקודה המרכזית היא עד כמה אני מוכן לקיים את דבר השם.
השם אמר להיות קדושים ,
והשם אמר לא לבייש אנשים.

ולכן יש על האדם למצוא בכל סיטואציה את הגבול העדין והדק בין קודש לחול ובין טמא לטהור.

אגב ישנה הלכה מעניינת הממחישה את הגבול הדק של ההלכה עצמה :
בהלכות שחיטה יש הלכה שמגדירה את השחיטה- אם נשחט "רוב " הקנה בעוף זה כשר.
וכמה זה רוב ??
חמישים אחוז כחוט השערה !!
הרי לך כי "הבדל של "כחוט השערה" יכול להבדיל בין תרנגולת כשרה לטרפה.

תחשוב על זה.

בברכה,

עוזיאל