שאלה והתייעצות

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 16/06/07 22:35 ל בסיון התשסז

שאלה

שלום רב

אתחיל בשאלה - בתקופה האחרונה אני מרגישה צורך להתקרב לדת. אני חילונית ואין בסביבתי דתיים או חוזרים.

מהי הדרך או הפתח לשמוע ולקבל תמיכה בנושא?

התייעצות - יש לי חברה נשואה 1, בשנים האחרונות התקרבה לדת בעיקר לאחר הולדת ה בן. הבעל מכיל אך חילוני. לפני חודש לקחה את התינוק בפתאומיות - ועזבה הרחק -3 שעות נסיעה, כי לא רואה המשך לחיים עם בן זוגה היות והיא רוצה חיים דתיים ולדעתה כאן הדרך מתפצלת. הבעל שבור מהניתוק החד והפתאומי וכולנו מבינים שיש צורך בגישור וכי ניתן לעבוד על זה לפני שמתגרשים הרי לפי ההיגיון והיהדות למשפחה ערך רב. הוא מוכן לכל פשרה אך האישה (27) בשלה - רוצה גט. לא הגיוני. הילד בן 7 חודשים. לפני שבוע היא הסכימה לחזור והבעל נתן מרחב ויצא מהבית - העיקר שתהיה קרובה ויוכל לר או ת את הילד. הוא טוען שבדק והתייעץ והוא מניח שיש קשר לתופעות של דיכ און אחרי לידה ושבר כללי באמונות לאחר הלידה. אני מסכימה היות והתנהוגתה בכללה שונה - כל היום סביב הילד,חסרת מנוחה וכו

לעצתך המלומדת אודה. הייתי רוצה לעשו ת כל שביכולתי להחזיר את השלום לביתם

רחל

תשובה

שלום רב,
על שתי השאלות ישנה תשובה אחת, צריך יועצת או יועץ טובים, ישנם אנשים היכולים לסייע בהתקרבות אל היהדות בצורה נכונה, תלוי באיזור המגורים שלך.
את צודקת בדברייך שאפשר לגשר בין הבעל והאשה וליצור מערכת חיים משותפת, למרות שזה קשה. זה דורש הקרבה הדדית. ישנה נטייה של חוזרים בתשובה להקצין תגובותיהם, לכן, הם צריכים ללמוד לחיות עם המציאות , בלי להתפשר עם ההלכה.
לכן, מצאי מישהי שתוכל לסייע לך,שתהי נחמדה, חכמה ונעימה, על מנת שתוכלי לססייע להתמודד עם המצב.

כל טוב, חיים רטיג ישיבת בינות, רעננה