שאלה דחופה בנושא יום כיפור

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 06/10/11 15:19 ח בתשרי התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום.

יש לי חברה שומרת מסורת. היא סיפרה לי שהיא סובלת מלחץ דם נמוך ולכן כל שנה שהיא צמה ביום כיפור היא מתעלפת (מאבדת את ההכרה לדבריה). מה דינה לגבי הצום? האם היא נחשבת לחולה שיש בו סכנה ואם מותר לה לאכול בשיעורים, איך להסביר לה למדור אותם?

תודה רבה.

תשובה

שלום א,

אני מצטער אבל קבלתי את שאלתך מאוחר מדי להשיב לפני יום כיפור.
אם יהיה רלוונטי עדיין לשנה הבאה - שתהיה רפואה שלימה לחברה שלך - אם היא מאבדת את ההכרה בצום בגלל לחץ דם נמוך, היא יכולה לאכול ולשתות בשיעורים.
השיעורים הם: אוכל - 30 גרם כל 9 דקות.
שתיה - 35 סמ"ק כל 9 דקות.
אפשר גם לאכול וגם לשתות את השיעורים האלו כל 9 דקות.
שנה טובה, דוב ברקוביץ