שאלה בקשר למצב שלי

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 23/12/12 13:21 י בטבת התשעג

שאלה

יש לי כאמור ocd ואמרתי במה הוא מתבטא. בדמיונות של כאב על כל מיני דברים שחשובים לי, ביניהם דברי קדושה ששהם גם מאוד חשובים לי.

לפני שזה התפתח לרמות גדולות, אז לפני כ25 שנים, לפני שהייתי מודע לענייני הקדושה, בדרכי חזרה מהעבודה, איזה אישה אחת קראה לי לעזור לה לזרוק ספרים, ואמרה שהיא תיתן לי דולר. הרושם החיצוני של הספרים נראה כמו ספרי קודש. אני אמנם לא דפדפתי בהם וגם לא ראיתי מה כתוב על הכריכה.

זה נראה ספרים כמו שהיו פעם עם כריכה כזאת הולוגרמית כמו ספרי הקידוש של פעם בצבע ירוק או חום.

אין לי אמנם הוכחה שמדובר בספרי קדושה, אלה רק חשש מפני זה. והיו די הרבה ספרים, והסל היה לי כבד.

זה דבר שזכרתי והדחקתי את זה. ולפעמים זה היה עולה לי אבל לא ברמות, ותוך כדי שיחה עם המטפלת שלי זה עלה לי יותר למודעות, והתחלתי יותר לקשר בין המקרים. ואני חושב שבא לי ברמות כאלה, ocd עם דמיונות על ספרים, ודבר כזה לא זכור לי לפני כן.

אני יודע שלכל יסורים, יש גם עוון. בטח אצטרך לכפר על זה. אז בהנחה ואלה היו ספרי קודש, מה עלי לעשות בשביל לכפר על זה.?

תשובה

שלום וברכה

כדוגמת דברים רבים שטעינו/נכשלנו בעבר וכעת אין לנו יכולת לתקן אותם - אדם אמור לקבל תשובה כללית לשיפור מעשיו, לתת מעט יותר צדקה ובעיקר להסיח את דעתו מהכישלון שרק משקיע אותו יותר בעבר. מן הסתם הבעיה שציינת לגביך גורמת להעצמה של תחושת ייסורי המצפון ולכן כדאי מאד להמשיך להיעזר בטיפול כפי שאתה עושה

בהצלחה

חגי