שאלה בספר בראשית

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/10/02 14:48 כה בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה,

אני לומדת בבית-ספר ספר בראשית. ומצאתי בעיה באחד הפרושים של רש"י והייתי רוצה לדעת אם היית יכול לפתור לי אותה.

בספר בראשית פרשת וירא פרק יט, מסופר שהמלאכים באים ללוט כדי להצילו מסדום ובפסוק ג' כתוב שלוט מכניס אותם לביתו ומכין עבורם משתה, והוא נותן להם לאכול מצות "...ויעש להם משתה ומצות אפה ויאכלו". רש"י במקום כותב "פסח היה".

וכאן הבעיה שלי זה לא מסתדר שהרי כל המהות של פסח ומצות בא רק לאחר שנים רבות כאשר בני ישראל יצאו ממצרים ואז חגגו את הפסח הראשון. אז למה מתכוון רש"י במקום??

בתודה מראש,

אילה

תשובה

ב"ה

שלום,

אבל ידוע שהאבות שמרו על הלכה עוד לפני שנתנה תורה. יש בכך ביטוי לעובדה שמהמצוות טבעיות לאדם עד כדי כך שמי שמפנים את הערכים הללו מסוגל להגיע אליהם מבלי ציוויה של התורה.

בברכה,

שי