שאלה בנושא סליחות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 30/08/09 12:39 י באלול התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש באתר דעת סליחות השאלה שלי היא לדוגמא בסליחות ביום ראשון :

http://www.daat.ac.il/daat/vl/selihotsefarad/selihotsefarad02.pdf

האם קוראים את הכל ? יש אם תשים לב לדוגמא בעמוד 10 כתוב "ב. סליחה ע"פ א"ב" אז האם הקובץ הזה הוא בעצם מרכז כמה נוסחי סליחות וצריך לבחור באחד או שצריך לקרוא את כל מה שיש שם וזה בעצם הסליחות ?

תודה !

תשובה

שלום וברכה,

סליחות אומרים בבית הכנסת ובמנין.

בכל בית כנסת יש סגנון וסליחות מעט שונות -
אתה צריך לאמר לפי בית הכנסת בו אתה מתפלל.

הדוגמא שהבאת הן סליחות אשכנזיות סרוקות מאיזה סידור.

מי שאינו יכול להגיע לבית כנסת או שאינו אומר סליחות כלל או שאומר חלק קטן בלי יג מידות (שזה אחד הדברים החשובים ביותר אבל אסור לאומרו ביחיד) ובלי הקטעים בארמית.

בברכת שנה טובה יקבל ה תשובתך במהרה
כתיבה וחתימה טובה
דוד לוי