שאלה באמונה

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 14/01/02 14:11 א בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

בטח נתקלת בהרבה אנשים שיש להם בעיות באמונה- אז אני אחת מהם ואני לא שותקת בדר"כ. שאלתי הרבה רבנים בקשר לזה וכל אחד מהם נותן לי הוכחה מהכתוב (ומפיאת כבוד אני לא יכולה להגיד להם שזה לא מספק אותי).

אם האדם לא מאמין בהקב"ה אז איך הוא יכול להאמין בתורה שנתונה מהקב"ה?

מצפה לתשובה מספקת

מיכל

תשובה

האמונה טבועה היא באדם. היא הנקודה האינסופית הנמצאת בו. היא עצם החיים.

משל למה הדבר דומה – לשורת מספרים אינסופית. מובן שהאינסוף מכיל את שורת המספרים (ואין שורת המספרים מכילה את האינסוף). מהו הכח העושה את שורת המספרים שואפת לאינסוף? מהו הכוח המחבר את המספרים זה לזה ועושה אותם לשורת המספרים האינסופית? זהו הניצוץ האינסופי שבכל ספרה וספרה.

וכן הוא באדם ובכל יצור נוצר. הכח המחבר את העולם כולו ליחידה אחת שואפת ומביא כל אחד ואחד לשאוף ל"אינסוף" האלוקי, זו נקודת האמונה. דרכה אנו נפגשים עם האלוקים.

השכל, הרגש והדמיון הם ביטויים והופעות של אותו כח החיים הפנימי. אינני יודע אם התשובה מכוונת לשאלתך. אם רצונך בהרחבה או בכוונים נוספים ספרי לנו ונשמח להתייחס.