רשימת חולים ופצועים

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/03/02 08:10 ח בניסן התשסב

שאלה

לה"ו

שלום!

רציתי לדעת אם כדאי להגיד את רשימות החולים והפצועים (שלצערנו ארוכות מאוד כיום) בתפילת שמונה עשרה. כשאני מתחילה להגיד את הרשימה, עם

הזמן זה מתחיל לאבד את הטעם ואני כבר לא מתכוונת כשאני אני אומרת כל שם ושם- אז לא עדיף להגיד 4-5 שמות וזהו?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלומות.

הכל הולך אחר הלב.
ראשית אני מאוד מעריך את דאגתך הכנה לכלל ישראל. הלואי וירבו כמותך בישראל.

אני חושב שאם את חשה שיש שחיקה בתפילה שלך, אם את חשה שהדבר מאבד מזוהרו, מעוצמתו, הרי שיש לך למצוא דרך אחרת כדי לעורר את התפילה. הדרך שהצעת, נראית הגיונית, לומר חלק מהשמות ברמה כזו או אחרת.

בברכה,

שי