רק אקדח טעון יורה!..

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 29/01/07 17:56 י בשבט התשסז

שאלה

שלום לך כבוד הרב!

הייתי בשדמות מחולה בשבת מדרשה מהאולפנא שלי והעברת לנו שיחה ואמרת בה שאקדח שלא טעון לא יורה.. אם אני לא טועה אמרת זאת על כך שלפעמים נפלט לאנשים כל מיני מילים מגונות שלא מתאים לבן אדם דתי..או בכלל אדם מכובד...

אני בפנימייה באולפנא שיל ושם הבנות בפעמים דחופות מנבלות את הפה.. ושומעות מוזיקה לועזית מה שאני קפידה לא לשמוע..

וזה קשה כי לאחר זמן ארוך שנמצאים אם חברה כאלה אני מתחילה ל"הטען" ואז זה גם יכול להיפלט.. אני מרגישה ממש בושה כאשר נפלטת לי מילה לא במקום או אם אני אפילו מזמזמת שיר שלא ממש נאה.. איך אני יוכל להפסיק להיטען ולשמור על הפה שלי..?

תודה רבה מראש וסליחה על ההודעה הארוכה..

נהנתי מאוד בשבת בשדמות העברתם לי הרבה!

-ענבל-

תשובה

שלום
אומנם איני זוכר שדיברתי על האקדח הטעון ויתכן שזה היה מישהו אחר, אך אין זה משנה.
לעצם העניין טוב שאת מרגישה בושה שכן זה הפתח לתיקון!! כי זה מראה שאת לא מרוצה. המשך התיקון הוא א. להתחזק באופן כללי על ידי תוספת לימוד, ביחוד ספרים המעוררים לשמירת מצוות ומוסר כגון מסילת ישרים, אך כיון שאיני מכיר אותך כדאי לך לפנות לרב שמכיר אותך וימליץ לך על ספר טוב עבורך.
ב. לבחור חברת בנות שנושא זה מתוקן אצלם כך שלא תושפעי לרעה

בהצלחה אלישע פיקסלר