רצח בשעת תפילה

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 26/02/07 20:15 ח באדר התשסז

שאלה

בס"ד

שלום רב.

עכשיו קראתי מאמר באינטרנט שארז לבנון נרצח בשעה שהתבודד. רציתי לדעת איך זה יכול להיות? אני לא תופסת את זה, שבשעה שבנאדם עושה משהו למטרת התקרבות לה' הוא נרצח.. חשבתי על זה שאולי ה' רוצה לנסות את השומעים על המקרה.

תודה מראש ובשורות טובות.

תשובה

שלום
אכן כל רצח הוא פשע נורא, ורצח בשעה שאדם מתפלל נתעב שבעתיים ומעיד על שפלות האנשים . לצערנו במקום בו יש סכנה מרובה לא מועיל שאנו שליחי מצווה כך אומרת הגמרא. אנו נלמד מארז הי"ד על מידותיו הטובות , על דבקותו בה' וננסה ליישם זאת בחיינו

בברכה
אלישע פיקסלר