רפואה

חדשות כיפה הרב משה קליין 23/01/02 04:23 י בשבט התשסב

שאלה

האם מותר לתרום איברים מקרוב שמת או האם מותר

להתנדב לניסויים כימיים או ביולוגים בבני-אדם

או בבע"ח

תשובה

גופו של אדם אינו רכושו ואין הוא רשאי לעשות בו כרצונו - שהרי עפ"י ההלכה אין האדם רשאי לחבל בעצמו.
שאלתך בענין תרומת איברים אינה יכולה לקבל מענה שהרי יש להבדיל בין האיברים : אלה היכולים להיכרת מגופו של אדם לאחר מוות מוחלט (הן לבבי והן מוחי) ויש כאלה - שחייבים להיכרת מגופו בעודו בחיים לפי חלק מהפרמטרים.
כעקרון, גופו של אדם חייב להיות מושב אל מקום יצירתו - עפר מן האדמה - ללא פגם. אלא שבמקרים בהם איבר יכול להציל חיי אדם אחר בוודאות, ואיבר זה לא יכרת מגופו בעוד סימני חיים בו - חובה על בני המשפחה לקבל חוות דעת רפואית מרופא מומחה ולקבל פסיקה מרב מובהק, בכל ענין בפני עצמו.
ברצוני להפנות את הכותב להחלטות הוועדה שהוקמה ע"י הרבנות הראשית בענין זה.