רכישת טלית כסגולה לזיווג

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 10/11/12 22:23 כה בחשון התשעג

שאלה

שלום לרב.

אני ואחותי רכשנו טלית לפני כשלוש שנים כי שמענו שזו סגולה שיכולה להועיל במציאת זיווג ואף ייעדנו אותה לבן הזוג.

(סתם לרקע כללי- אני בת 24 ואחותי בת 26).

העניין הוא שעדיין לא מצאנו את בחיר ליבנו ורציתי לשאול אם אנו יכולות לתרום את הטלית למי שזקוק לה (חתן בר מצווה למשל או כל מי שאין ידו משגת).

אני שואלת משום שאני לא רוצה שהצעד הזה יתפרש כצעד של יאוש אלא כצעד שנעשה ממקום אחר. אני רואה שכרגע, ונכון שזה עלול להשתנות במהירות בע"ה, אין משהו באופק אז למה שמישהו אחר לא יוכל להנות מזה?

אשמח מאוד לקבל את תשובתך.

תודה רבה ויישר כח!

מוריה.

תשובה

שלום וברכה

סגולה, ככל סגולה, עיקר עניינה הוא לעורר את הלב להתעוררות מוסרית, ומעשה כגון זה שאת מציעה, לתת את הטלית למי שאין ידו משגת, זוהי מצווה שבוודאי מרוממת מוסרית את מקיימה. לכן בוודאי שאתן יכולות לתת את הטלית ללא חשש ואין כאן שום ביטוי של יאוש.

בברכה חגי