רישיון לתוכנה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 11/02/14 11:35 יא באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום לרב

לפני כשנה קניתי שני תוכנות חוקיות, על הדיסק אמור היה להיות קודעל מנת להתקין התוכנה מהדיסק, בתוכנה אחד לא היה קו. לאחר התקשרות מול המוכר אפנה אותי לבעל התוכנה שנתן לי הקוד .

התוכנה אפשר להתקין אותה עד שלושה מחשבים עם אותו קוד, בזמנו התקנתי אותה רק במחשב אחד.

לאחרונה רציתי להתקין אותה במחשב אחר אך לא היה לי הקוד (לא זוכר אם בזמנו כתבתי הקוד על דף) אז שוב התקשרתי ולאחר ההסברים שבזמנו מכרו לי תוכנה בלי קוד ושבטלפון נתנו לי הקוד הסכימו לתת לי קוד חדש וכמובן עכשיו שוב יש לי 3 רישיונות.

למעשה קיבלתי 4 רישיונות אחד לפני שנה (שלמעשה היו 3 רישיונות) ועכשיו 3 רישיונות.

שאלתי היא האם מותר לי להשתמש בכל ה-3 רישיונות שנתנו לי פעם אחרונה ?

נניח שאני מוצא בין הניירות את הקוד הקודם (שלמעשה נשארו 2 רישיונות ) האם מותר להשתמש אותם ?

תשובה

לשואל: שלום,
כפי המתואר הכל התחיל מטעות של המוכר ואין שום בעייה כעת להשתמש בכל מה שקיבלת.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה