ריקוד נשים עם ספר התורה

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 07/11/01 12:06 כא בחשון התשסב

שאלה

שלום רב!

יש בתי כנסת בהם, בעת ההקפות בשמחת תורה, רוקדות נשים עם ספר התורה. בבית הכנסת שלנו נעשה נסיון כזה בחג שעבר אולם חלק קטן מהמתפללים סבר שהדבר אסור וחלק קטן אחר סבר שאף אם זה מותר זה אינו ראוי ופורץ גדר ישכנו נחש וכדו'. מאידך סברו הנשים כי אין כל מניעה לכך מצד ההלכה וטענו כי הן רוצות להיות שותפות פעילות בהקפות. מה עמדת ההלכה בענין?

אודה לתשובתך.

תשובה

כוחו של המנהג רב ביותר בקביעת אורח החיים הייחודי. אנו חיים על פי התורה שבעל פה היא, ולא התורה שבכתב, ועל כן אנו בודקים תמיד מה נהגו בעם ישראל, יותר מאשר מה כתוב בספרים. התורה שבעל פה, חייו של עם ישראל, היא המדריכה אותנו והמאירה את דרכנו.
הרוצים לשנות עליהם לבדוק היטב מה הם המניעים לשינוי.
האם הרצון לשנות נובע ממקור של קודש או ממקור אחר?
האם שינוי יביא חיזוק לתורה או החלשה?
אין לנו לשנות ממנהגיו של עם ישראל ללא בדיקה מעמיקה במניעים ובמטרות של השינוי.

התשובה ניתנה על ידי צוות שו"ת.