ריקודים מעורבים בחתונת אח.

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 23/06/02 08:50 יג בתמוז התשסב

שאלה

שבוע טוב הרב!

ברצוני לשאול את חוות דעתך בנושא שטורד את מנוחתי זה זמן.

אחי עומד להינשא בעוד כחודשיים,בשעה טובה, והריקודים בחתונה לא יהיו נפרדים.

אני מניחה שיהיו בהתחלה כמה ריקודים חסידיים.

מחיצה לא תהיה בודאות.

אני משערת שהמעגלים יהיו נפרדים ולעיתים יתערבבו.

לאחר כמה ריקודים חסידיים יהיה דיסקו וריקודים מעורבים שונים.

ברצוני לשאול כיצד עלי לנהוג בכל אחד משלבי החתונה על פי ההלכה ועל פי רוחה?

תודה רבה.

אפרת.

תשובה

שלום ומזל טוב.

אחיך ודאי לא היה מוכן שאת תכפי עליו איך לרקוד בחתונה שלו. אך אין זה נכון שהוא יכפה עלייך כיצד לרקוד.

דבר פשוט הוא שאינך צריכה לרקוד בשלב בו יהיו הריקודים מעורבים.

באופן כללי אפשר לומר, שאין צורך שתפגיני את העובדה שאינך רוקדת. די בכך שלא תרקדי.
כדאי לשמור על קשרים טובים עם אחיך, ולהראות לו שאת משתתפת בשמחתו.
לכן כאשר יהיו ריקודים במעגלים נפרדים, תוכלי לרקוד ולהביע בכך את השתתפותך בשמחת אחיך.

אם לא תמצאי זמן בו תוכלי לרקוד במעגלים נפרדים, נסי למצוא דרך אחרת להביע בפני אחיך את שמחתך ואהבתך.

ישראל