ריחוף הנשמה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 12/08/11 03:18 יב באב התשעא

שאלה

כשהייתי קטנה עד גיל הבגרות, הייתי הולכת לישון אבל במקום לישון הייתי במיטה אבל מרחפת, מגיעה עד לתקרה ואז עוברת אותה ורואה מה קורה בחוץ, והחלתי כל פעם להפליג יותר עד שממש עברתי מדינות ויכולתי לשבת בקצה העולם ולצפות, וכל זה בזמן שהגוף שלי במיטה, וידעתי מה קורה בחוץ בזמן שאני בחדר ישנה.

האם יש לכך הסבר ? ומה זה אומר ?

תשובה

שלום רב,
המשמעות שיש לך נשמה גדולה והיא רואה הרבה מעבר למציאות הגשמית. סגולה זו קיימת פעמים רבות אצל ילדים בצורה זו או אחרת. ההכרה הזו צריכה להביא אותך לבניית הנשמה, התרחקות מחטאים, לדבק עצמך אל ה' וכך תוכלי להינות מזיו השכינה ומפירות העבודה הרוחנית. לך כבר לא צריך להוכיח כייש מציאות רוחנית מעל המציאות הגשמית, ובכך שיש מנהיג לבירה.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.