ריבית.

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 21/08/06 12:59 כז באב התשסו

שאלה

שלום רב,

הייתי מעוניין לדעת האם ישנו איסור ריבית לתבוע מקום עבודה ולקבל פיצויים כספיים בגין הלנת שכר כמוסדר בחוק הישראלי.ואם ישנו,האם מותר בכ"ז לקבל פיצויים אלה ולתרום אותם לצדקה.

אודה לכם אם תשיבו בהקדם.

בכבוד רב.

תשובה

ריבית בתביעת פיצויים ממקום עבודה באופן עקרוני אסור לגבותה (יו"ד קעג יב'). אמנם אם עשו היתר עסקה בזמן חתימת החוזה עם הגוף שמעסיק ה"ז מותר. ורצוי להוסיף פרט זה בחוזה העבודה כדי להמנע מאיסור ריבית. (עיין "תורת ריבית" עמ' רכד הערה נב').
הרב דרור