שאל את הרב

ריבית ומקרא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/02/12 13:39 כ בשבט התשעב

שאלה

שלום רב

יש לי כמה שאלות

1.יש שיטה באינטרנט שאני מפקיד כסף ואני מקבל אליו ריבית חודשית

השיטה עובדת כך שהרבה אנשים מפקידים כסף ו כיביכול מקבלים ריבית אחד על חשבון השני (לדוגמה הפקדתי 1000 אני מקבל 1100 את ה100 לקחו ממשהו שהפקיד כסף גם בשביל לקבל ריבית וכך זה עובד) זה פחות או יותר כך, האם זה בסדר כל מי שמפקיד יודע שככה זה עובד, חלק מהאנשים שמפקידים יכול להיות שהם לא יהודיים,חלק מהאנשים שמפקידים יכול להיות שקיבלו את הכסף בדרך לא כשרה כמו גזל וכו, כל זה לא ודאי אבל יכול להיות שזה המצב, השאלה שלי האם אני יכול להשתתף ב"תוכנית" הזאת?

2. לגבי שנים מקרא ואחד תרגום בחוק לישראל יש פסוק ולאחר תרגום

יש לי ספר בבית שיש בו רק שנים מקרא ואחד תרגום ושם מופיע כל פסוק פעמיים ו תרגום, אז כביכול בחוק לישראל אני לא יוצא ידיי חובה אני לא מבין למה יש הבדל ומה צריך לקרוא אם אפשר הסבר על העניין

תשובה

שלום

א.לא להשתתף בזה
ב.יש לקרוא פעמיים מקרא ופעם תרגום. ניתן גם לקרוא פעם מקרא ופעם תרגום ושוב מקרא. ניתן לקרוא מקרא עם רש"י ושוב מקרא. ניתן לקרוא מקרא, תרגום (או רש"י), ובבית הכנסת בשבת לקרוא בלשח עם בעל הקורא וזה נחשב לקריאה השלישית.

כל טוב

כתבות נוספות