ריבוי תפילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/09/02 17:31 ד בתשרי התשסג

שאלה

שלום רב

שאלתי את הרב שמואל אליהו מה הכוונה ריבוי תפילה והוא ענה שהכוונה שלא להתפלל על דבר קודם זמנו, אז מתי מותר לי להתפלל על זה?

אסור לי להתפלל על דבר שאני מייחל שיקרה בעוד כמה חודשים או כמה שנים ?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

מותר לצעיר או לצעירה בני עשר להתפלל היום על כך שבעתיד יהיה להם בן\בת זוג טוב\ה והגון\ה וישר\ה. אבל אם הם מתפללים שזה יבוא היום כשאין לכך שום סיכוי ואפשרות זה ריבוי תפילה לשוא.

לכן יש להתפלל על גשם בחורף ועל טל בקיץ. על הדרך בשעת הנסיעה או קודם לה. ועל גאולה בכל עת.

בהצלחה