רחצה מעורבת עם גויים

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/10/02 15:54 כו בתשרי התשסג

שאלה

האם איסור רחצה מעורבת בחו"ל שיש בחוף רק גויים אסורה כמו עם יהודים? אולי אין בעיה של "לפני עוור" אך עדיין יש בעיה עם הצניעות, לא?

האם הרב יכול להפנות אותי למקורות בעניין?

תודה.

תשובה

ב"ה

שלומות

אכן, מצד הרואים, מצד המתבוננים, לכאורה הדין שונה אבל בכל מה שקשור לצניעות האדם עם עצמו, הרי מצינו שישנם הלכות הנוגעות להתלבשות של אדם גם בשעה שהוא נמצא לבדו. לכן, אינני מבין - מן הבחינה האישית את עצם האפשרות להחשף בפני אחרים.
ובכלל, בנוגע לשאלתך בדבר מקור לענין, יש שאלות שאין להן מקור אבל כל התורה כולה היא בחזקת מקור לשאלה זו.

בברכה,

שי