רחיצת כלים בסקוצ לא כשר

חדשות כיפה הרב בנציון אלגאזי 18/10/12 05:53 ב בחשון התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום .אני נמצאת בחול ומקפידה על כשרות .באחד הימים יצא לי לשבת במסעדה ישראלית לא כשרה .הבאתי להן את כל הכלים המוצרים וביקשתי רק שיבשלו את זה .כשבאתי לשטוף את הכלים עם סקוצ מיוחד שלי גיליתי שהם כבר שטפו עם שלהם .האם מותר לי להשתמש בסיר ובסכין

תודה מראש

תשובה

השלום והברכה
ראשית מסופקני אם אפשר לסמוך על בישולם אם כבוע אינם שומרים על כשרות ולשאלתך אם היתה שטיפת הכלים במים חמים כ"ש חמים ביד סולדת הרי שהכלים חייבים הכשרה ע"י הגעלה
בברכה ברכה והצלחה
בנציון