רחיצת ידיים בשירותים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 11/10/11 13:59 יג בתשרי התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אחרי שעושים צרכים בשירותים, האם מותר לרחוץ את הידיים בחדר השירותים? או שהרחיצה צריכה להיות מחוץ לחדר השירותים?

כי ממה שאני מבין עד כה, רק מעצם הנוכחות בשירותים צריך לרחוץ ידיים. אז אם אני רוחץ ידיים בשירותים, יוצא שבין הרחיצה ליציאה מהשירותים אני נמצא במצב של נוכחות, ועל הזמן הזה אני צריך ליטול ידיים.

אנא תעשה לי סדר בדברים, ואם אפשר גם תוסיף סימוכין (כי היה לי על זה וויכוח עם מישהו).

תודה

תשובה

רצוי , שיהיה בחוץ.
עיין במשנה בברורה סימן ד', ויש גם ברור מאד בספר "פניני הלכה " של הרב מלמד.