רוצה עזרה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 24/05/12 22:57 ג בסיון התשעב

שאלה

שלום

יש לי בעיה

כל הזמן שאני במקומות קדושים או מתפללת או מדליקה נרות עולות לי מחשבות לא טובות שאני מזכירה את שם אלוקים באמת שזה בניגוד לרצוני

כמו שאומרים לא לחשוב על פיל ורוד ודווקא חושבים על זה

אפילו חזרתי בתשובה בעקבות זה

לא יודעת מה לעשות

מפחדת מהעונש מאלוהים

רוצה כל כך לזכות בזרע בר קיימא ומפחדת מהעונש

תשובה

שלום וברכה!

אני מצטער, אך לא בדיוק הבנתי את המציאות - האם מחשבות לא טובות בהקשר להקב"ה או מחשבות זרות לא טובות שמפריעות לריכוז בזמן התפילה? האם תוכלי להסביר את הדברים בצורה יותר רחבה - מה בדיוק המציאות, למה נראה לך שזה קורה ולמה יש לך חרדה מעונש מאת ה'?

רק רציתי להעיר - אין לתפוס את הקב"ה כמישהו נקמן ורגזן ח"ו שמחכה לאדם שיכשל כדי להעניש. תפיסה זו כשלעצמה בעייתית מאד. הקב"ה לא מעניש כ"כ בקלות, במיוחד אם אדם משתדל ומתקדם ועושה מאמצים לזנוח דרך הישנה הבעייתית וצוד, למרות הקשיים והנפילות כדי להתקרב לבורא ולעשות רצונו.

אז מחכה לביאור דבריך.

בברכה,

חיים בריסק