שאלה
שלום כבוד הרב
אני מאוד דתיה אך מרגישה שמבחינת ידע אני לצערי ל יודעת הרבה(תנ"ךלמשל) למרות שלמדתי באולפנא..
אני כרגע מחפשת ומאוד רוצה קשר רציני אך מרגישה שמאוד חשוב וכדאי שאבנה את עצמי לפני כן ואדע יותר וכמובן שיש המון מה ללמוד ושאלתיהיא ממה להתחיל מה כדאי?
בא נגיד שאני חשבתילהתחיל ללמוד חמשת חומשי תורה לפי הסדר הכרונולוגי שלהם.השאלה מה כדאי ללמוד מבחינת המוסר? ואם בכלל יש דברים שיותר כדאי לי להתחיל מהם..
אני באה ממשפחה דתית מאוד כך שרקע יש לי בהחלט ב"ה..אני מרגישה שאני יותר בקיעה בהלכות אבל מבחינת ההסטוריה של היהדות חסר לי המון
תודה רבה ושבוע טוב!
תשובה
ראשית יש להשלים ידע בסיסי החסר. המדובר הוא בבקיאות כללית בחומש ובחלקים מהתנ"ך (בעיקר נביאים ראשונים), בהלכה: הלכות יסודיות הקשורות ליום-יום: ברכות, תפילה, שבת. בעניין זה ניתן להעזר בספריו של הרב מלמד 'פניני הלכה', במחשבה ומוסר חשוב להכיר ספרי יסוד כדוגמת מסילת ישרים, כוזרי, הקדמות הרמב"ם למשנה ועוד.
כמו כן ניתן להעזר בספרים שנכתבו בדורנו כדוגמת 'דע מה שתשיב לעצמך' מאת הרב זאב קרוב.
בהצלחה.