רוצה לגעת בבן

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/12/02 13:11 ד בטבת התשסג

שאלה

שלום,

אני בת 15 ועד עכשיו שמרתי נגיעה.

היות ואני לא רואה שום טעם באיסור זה,החלטתי כן לגעת.

עדיין אני לא נוגעת בבנים-רציתי תשובה קודם.

השאלה שלי היא האם איסור זה מהתורה או חכמים?

מה העונש על אי קיום איסור זה?

תודה מראש

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית יישר כוח על האיפוק והמאמץ שלך לא לגעת בבנים.

1)-זה כתוב בתורה "ואל אשה בנדת טומאתה לא תקרב ..."
עייני ברמב"ם (הלכות איסורי ביאה פכ"א ה"א)
רמב"ן (ספר המצוות ל"ת שנ"ג).
ונפסק להלכה שו"ע אבן העזר סימנים כ' ו- כ"ע..

2)הרציונל שעומד מאחרי הלכות אלו בא להבטיח שמערכת היחסים בין בני הזוג יהיו גבוהים במיוחד ויהיו מושתתים על קדושה ,טהרה ומחיובות.
קשר מיני הוא לא קשר מזדמן אלא חיבור של נשמות.
ולחיבור שכזה יש תנאים ומסגרות ואטמוספרה מאוד מיוחדת על מנת שהוא יצליח ויחזיק מעמד.

3)תלמוד בבלי מסכת שבת דף יג עמוד א

תני דבי אליהו: מעשה בתלמיד אחד ששנה הרבה וקרא הרבה, ושימש תלמידי חכמים הרבה, ומת בחצי ימיו.

והיתה אשתו נוטלת תפיליו ומחזרתם בבתי כנסיות ובבתי מדרשות, ואמרה להם: כתיב בתורה דברים ל כי הוא חייך ואורך ימיך, בעלי ששנה הרבה וקרא הרבה,
ושימש תלמידי חכמים הרבה - מפני מה מת בחצי ימיו?

ולא היה אדם מחזירה דבר. פעם אחת נתארחתי אצלה והיתה מסיחה כל אותו מאורע. ואמרתי לה: בתי, בימי נדותך מה הוא אצלך? אמרה לי: חס ושלום, אפילו באצבע קטנה לא נגע בי. - בימי לבוניך מה אצלך? - אכל עמי, ושתה עמי, וישן עמי בקירוב בשר, ולא עלתה דעתו על דבר אחר.

ואמרתי לה: ברוך המקום שהרגו, שלא נשא פנים לתורה, שהרי אמרה תורה ויקרא יא /יח/ ואל אשה בנדת טומאתה לא תקרב. כי אתא רב דימי אמר: מטה חדא הואי. במערבא אמרי, אמר רב יצחק בר יוסף: סינר מפסיק בינו לבינה.

4)-דעי לך כי האדם בנוי ממודע ותת-מודע ישנם ריחות, מראות ,צבעים וקולות וסיטואציות שהאדם בוחן אותם
במודע שלו,
וישנם שהאדם לא מודע אליהם אך הם חודרים עמוק עמוק
אל תוך עומק ההכרה - אל התת מודע.

ראי באיזה כישרון כתב הרמב"ם את הדברים הבאים:

רמב"ם הלכות תשובה פרק ד

"(ג) המסתכל בעריות מעלה על דעתו שאין בכך כלום שהוא אומר וכי בעלתי או קרבתי אצלה, והוא אינו יודע שראיית העינים עון גדול שהיא גורמת לגופן של עריות שנאמר ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם,"

כלומר האדם לא יודע מה נכנס לתוך התת מודע שלו!!!
כן,
הושטת יד לשלום,
מראה קטן של אשה לא צנועה,
קולה המזמר,
צבע בגדיה,
שערה הארוך,
וכ"ו וכ"ו.

נכנס לתת מודע שלך !!!! ושל הבן שאת רוצה לגעת בו.

ומתי זה יצוף ?
לפתע פתאום!!!!!!
את לא תכננתה לחשוב אבל במקרה....אתה נזכר ב:
בקול, בריח,במראה. במגע היד ב.....
וכיוון שהאדם חושב אסוציאטיבית הרי שמחשבותך
יכולות לשאת אותך למשך שעות !!!למחוזות ילדות,
לחברים, לארועים שקרו ..
והכל מתוך התת מודע שלך.

את כל זה התורה יודעת ולכן היא אוסרת על האדם
להכניס את עצמו למצב בו התת מודע שלו יתמלא ב..
מגע ידיהן של נשים.

ועוד דע לך כי אם המראה ,הקול ,והריח,של אשה זרה שהיא לא אישתו של האדם יצוף מתוך
התת-מודע בזמן הכי אינטימי של האדם עם אישתו-
זהו זנות במחשבה.איסור חמור!!
אסור לאדם לשתות בכוס זו ולתת את עיניו (לא בכוונה!!!!!) בכוס אחר.

על כן מאוד החמירה התורה באיסור נגיעה ,
אם ברצונך להרחיב בנושא אנא עיין בספר "חסד נעורייך "

בברכה,

עוזיאל