רופא נשים גבר

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 05/10/11 09:34 ז בתשרי התשעב

שאלה

שלום,

רציתי לשאול האם אשה חרדית, או בחורה, רואה רופא נשים שהוא גבר? והכי פחות מעניין אותי נושא ההלכה שעניין זה אלא מה אכן נהוג, והאם זו לא תהייה בקשה שאשה לא תסכים עליה אם בעלה יבקש שהוא לא רוצה שהיא תלך לרופא נשים (ואפי' כל רופא) שהוא גבר.

תודה.

תשובה

ודאי עדיף ופאה מרופא, אבל לעתים יש לשקול את הענין ובכל זאת ללכת לרפא (רצוי בליווי הבעל) , כגון במקרה שהטיפול חשוב ולא ניתן להידחות והרופאה פחות זמינה או פחות מקצועית.
בכל אופן בודאי שזה לא ענין שהבעל צריך להקפיד עליו, אלא זה שייך לצניעותה של האשה.