רוח ע"ז בלימודים

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 13/01/14 01:15 יב בשבט התשעד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני לומדת אמנות במסגרת כללית.

נוכחתי לראות שהמדריכה שלי שואבת את תכניה ועולמה האמנותי-מקצועי מפסלים ואלילים קדמונים. למשל, היה שיעור שהיא הראתה לנו מצגת שלמה של פסלים שנתנו לה השראה ליצירות ואח"כ התבקשנו ליצור בהשראת מה שראינו.

רוב השיעורים היא לא מדברת על זה אבל מעיון בדף הפייסבוק שלה נוכחתי לראות שהיא מאוד מחוברת לסמלים ותרבויות שלא תמיד הולמים את האמונה היהודית.

היא יודעת שאני דתייה, מכבדת אותי ואומרת לי לקחת רק מה שמתאים לי.

השאלה שלי, האם יש בעיה הלכתית בללמוד מאישה כזאת? או שכל עוד זה לא דבר שבשגרת הלימודים ואני עושה את הסינונים שלי, זה בסדר?

תודה.

תשובה

לשואלת: שלום,
כיוון שהלימוד עצמו אינו קשור למקורות הפסולים אכן אין שום איסור להמשיך וללמוד ולעשות את הדברים תחת השראה חיובית
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה