רב עם התבטאויות

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 09/03/14 16:31 ז באדר ב'

שאלה

שלום לרב,

חבר הפנה אותי לאתר שמלמדים שם ספר הזוהר של ישיבת הסולם בראשות הרב אדם סיני מרמת גן.

השיעורים, בתוכנם אכן מחזקים, יש שם באמת דברים בנושאים של אמונה ועבודת ה' מספר הזוהר.

לעיתים הרב שמעביר את השיעור, רוצה לעודד לכך שכולם ילמדו זוהר, ויש לו אמירות מאוד קשות, על מי שלא לומד זוהר, עד כדי (וזה ציטוט) - "מי שלא לומד זוהר עלול להשתגע". אני מרגיש שזו לא דרך נכונה לרב להתבטא. האם מומלץ/מותר להקשיב לכאלה שיעורים? בצורה שאני מסנן את האמירות הללו?

תשובה

שלום,

לא על כל התבטאות מוגזמת צריך לנתק קשר. אפשר להמשיך לשמוע ולסנן התבטאויות מוגזמות. זאת בתנאי שהדברים לא גולשים ללשון הרע או הוצאת שם רע על אנשים אחרים.

בברכה.