רבני צהר

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 05/01/14 22:30 ד בשבט התשעד

שאלה

בס״ד

שלום הרב,

מי הם בעצם רבני צהר? למה הם פתחו את הארגון הזה? והשאלה היותר חשובה שלי היא, למה הרבה גדולי ישראל יוצאים נגדם? שמעתי מישהו שאומר שהם מחלישים את הרבנות?

תודה רבה.

ליבנה.

תשובה

שלום לך.
רבני צוהר הם רבנים, שרוצים להרבות אהבה בעם ישראל, אהבה לדרך התורה ושמירת המצוות, בלי לוותר על ההליכה בדרך ההלכה.
המיזם הראשון, ועד היום הגדול ביותר של הארגון, הוא מיזם עריכת חופות. זוגות שרוצים להנשא בנישואין אורתודוקסיים יכולים לפנות לארגון צוהר, והארגון מפנה אותם לרב שגר קרוב למקום החתונה, שיערוך את החופה. רבני הארגון מקפידים על פגישה עם בני הזוג בבית הרב, בה מכירים זה את זה, ובני הזוג יכולים לשאול ולבקש דברים שהם מבקשים להעלות, הם שומעים מהרב על החופה, על זוגיות בכלל ועוד דברים שהוא בוחר להעלות בשיחה.
יש מיזמים נוספים של הארגון, כמו קריאת מגילה בפורים, ותפילות יום הכיפורים במניינים "ידידותיים", בהם גם מי שלא רגיל לבקר בבית כנסת יכול להרגיש נוח, ועוד.