ראיית דם מיד לאחר טבילה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 14/01/07 08:36 כד בטבת התשסז

שאלה

שלום לרב

אישה שטבלה בזמן. לאחר כיומיים ראתה דם אשר נפסק מיד (ראתה פעם אחת) האם חייבת לספור 5 ימים ולאחר מכן 7 נקיים? או האם מספיק מרגע הפסקת הדם (אשר אינו בגדר וסת בזמן) לספור 7 נקיים?

תשובה

שלום וברכה
אם אשה כבר שימשה עם בעלה לאחר הטבילה היא חייבת להמתין שוב חמיחשה ושבעה כדין וסת לכל דבר, ואין כל הבדל בין וסת רגיל לבין ראית דם אפילו "טיפה כחרדל".
שונה הדבר אם ראית הדם היתה קודם תשמיש ומיד לאחר טבילה כגון שעוד לא הספקו לשמש או שהבעל לא היה בעיר וכדומה, אז מותר לעשות הפסק טהרה ומיד להתחיל לספור שבעה נקיים, מהסיבה שפולטת שכבת זרע אינהה יכולה למנות זאת לנקיים כל ג' ימים מעת לעת ואין כאן המקום להרחיב בפרטי ההלכה שנגזרה מכך ונקבעה לחמישה ימים.
בכל מקרה במצב שיש ראיה שאינה בזמן המחזור, הדבר נובע לעיתים מימים שאחרי לידה או מהתקן לא מתאים (כאשר מתשמש האשה בדבר זה) או מפצע באותו מקום ובנשואים כאלו כדאי להתייעץ עם מורה הוראה ולפנות לטיפול רפואי מתאים שקיים היום בהיקף נרחב לדבר חשוב זה כדי שתהיה אשה טהורה לבעלה.
עניתי באופן רחב יותר ולפרסום באתר כי השאלות הללו עולות על הפרק ויש המתביישות לשאול ויש בזה מכשול חלילה של איסור כרת.
בברכה